Jobbsökning och arbetsliv (2 sp) på Arcada

Evenemangsplats:Arcada
Målgrupp:Ingenjörsstuderande på Arcada
Börjar:17.1.2018
Slutar:14.2.2018


Kom med på en ny kurs för ingenjörsstuderande!

Under fem föreläsningar i januari och februari lär du dig mera om att söka jobb, om dina rättigheter och skyldigheter i arbetslivet och om att starta eget.

Kursen ordnas i samarbete med DIFF – Ingenjörerna i Finland. Föreläsarna i kursen varierar och kommer från Arcada, DIFF och arbetslivet. De flesta föreläsningar hålls på Arcada, men en del av föreläsningarna kan hållas hos någon av samarbetspartnerna.

Kursen är en föreläsningskurs med inlämningsuppgifter (CV, ansökningsbrev, kursreflektion på ½-1 sida per tillfälle och kursutvärdering). Deltar du i alla kurstillfällen och utför inlämningsuppgifterna ger kursen 2 sp. Deadline för inlämningsuppgifter är 15.3.2018.

Sista anmälningsdag till kursen är 31.12.2017 och anmälningen görs i ASTA.


Ons 17.1 kl 17-19 Del 1: Att söka jobb

Var hittar man lediga jobb och vad ska man tänka på när man söker jobb? Under den här föreläsningen går vi igenom de traditionella jobbsökningsverktygen (CV och ansökningsbrev) och hur man kan använda LinkedIn i jobbsökningen. Vi diskuterar också om dolda arbetsplatser och olika sätt att söka jobb utan en arbetsplatsannons.

Ons 24.1 (dagtid) Del 2: Vad söker arbetsgivare?

I samband med My Future Work-mässan på Arcada ordnas en diskussion med rekryterare och representanter från arbetslivet om vad man söker efter när man anställer någon. Kom med och lyssna och ställ dina frågor!


Ons 31.1 kl 17-19 Del 3: Dina rättigheter och skyldigheter

Lär dig grunderna om arbetsavtal, semester, arbetstid och andra rättigheter och skyldigheter på arbetsplatsen. Vad kan man förhandla om innan man skriver på ett arbetsavtal? Du får också veta mera om hur arbetslöshetskassan fungerar och hur fackförbunden kan hjälpa dig om du stöter på problem.

Ons 7.2 kl 17-19 Del 4: Trygghet på arbetsplatsen

På arbetsplatser med kollektivavtal finns förtroendemän som representerar arbetstagarna på arbetsplatsen. Vad står det i kollektivavtalen och vem bestämmer om villkoren i dem? Hur kan förtroendemännen hjälpa på arbetsplatsen?


Ons 14.2 kl 17-19 Del 5: Starta eget

Det blir allt vanligare att växla mellan att vara löntagare och företagare under karriären. Att starta eget innebär både annorlunda möjligheter och utmaningar än att vara arbetstagare. Vad ska man tänka på när man startar eget? Var får man hjälp?

Frågor? Kontaka verksamhetsledare Anne Granat-Jukakoski på DIFF