Pensionär

Som pensionär kan du fortsätta att dra nytta av flera av DIFF:s tjänster och förmåner!

Kom ihåg att meddela oss när du är på väg att gå i pension så att vi har rätt uppgifter om dig i vårt medlemsregister. Medlemsavgiften för pensionärer bosatta i Finland är 6,50 euro/mån (exklusive pappersprenumeration på Forum).


Stöd och trygghet i övergången från arbetsliv till pension

 • Juridisk rådgivning - DIFF:s jurister hjälper i konfliktfall men svarar också på dina frågor om som berör pensionering.
  Läs mer

 • Råd och rekommendationer - På DIFF:s webbsidor hittar du svar på de vanligaste frågorna gällande pensionering och annat som berör jobb och arbetsmarknad. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor!
  Läs mera (kräver inloggning)

 • Internationella förmåner - Om du är medlem i DIFF och har jobbat två år som ingenjör kan du ansöka om titeln Europaingenjör, som beviljas av de europeiska ingenjörsförbundens centralorganisation FEANI.
  Läs mera
 • Intressebevakning - DIFF är också aktiv i samhället för att bevaka sina medlemmars intressen. DIFF är medlem i Akava, som är centralorganisationen för högutbildade, och samarbetar därför mycket med Akava, YTN och andra medlemsförbund. Via Akava har DIFF möjligheten att påverka bl.a. arbetslagstiftning, näringslivs- och utbildningspolitik.
  Läs mera


Dra nytta av rabatter och förmåner!

Som medlem i DIFF har du också en del direkta rabatter och förmåner som du kan dra nytta av på fritiden, till exempel för försäkringar, banktjänster och resor. Vi erbjuder också andra rabatter och förmåner som varierar per säsong. Läs mera om aktuella förmåner här.

 • Member+ - En ny medlemstjänst som samlar alla förmåner på ett och samma ställe! Member+ erbjuder akuella förmåner av hög kvalitet till medlemmar och dess familjemedlemmar. Registrera dig redan idag!
  Läs mera

 • Försäkringar - Förmånliga och högklassiga försäkringar ger trygghet. Via våra samarbetspartners IF, Folksam, Aktia och Turva får du rabatt när du uppger att du är DIFF-medlem.
  Läs mera
 • Banktjänster – Dra nytta av Danske banks förmånliga Förmånslån.
  Läs mera
 • Resor och fritid - Också som pensionär kan det ibland vara skönt att lämna vardagen och resa bort. Du får rabatter och förmåner på resor, bränsle, övernattningar och upplevelser bland annat via A-lomat, Omenahotelli, Tallink Silja, Hertz, Naantali Spa & Ruissalon Kylpylä och Eckerö Line.
  Läs meraTa del av nyheter och information!

 • Forum - Tidningen Affärsmagasinet Forum är gratis för junior- och ordinarie medlemmar. Pensionärsmedlemmar kan gratis läsa Forum på vår webbsida eller beställa hem papperstidningen för 42 euro/år. Forum utkommer 11 gånger/år och skickas hem per post.
  Läs elektroniskt (kräver inloggning)
 • Gula bladet - DIFF:s och TFiF:s medlemstidning Gula Bladet är vårt interna informationsblad och den utkommer 4 gånger/år. Gula Bladet skickas hem per post till alla medlemmar och kan också läsas elektroniskt på hemsidan.
  Läs mera
 • Medlemsbrev - I medlemsbrevet informerar vi om vad som är aktuellt inom DIFF och på arbetsmarknaden. Medlemsbrevet skickas per e-post till medlemmarna 1 gång i månaden.
  Läs elektroniskt
 • Kommunteamet - Kommunteamet är ett infoblad för kommunalt anställda som utkommer elektroniskt 4 gånger/år.
  Läs elektroniskt
 • Keppi & Porkkana - Tidningen Keppi & Porkkana riktar sig till anställda inom staten och innehåller information om aktuella arbetsmarknadsärenden. Tidningen utkommer (på finska) elektroniskt 4 gånger/år.
  Läs elektroniskt
Utveckla din kompetens!

 • Vi tror på livslångt lärande. Som medlem kan du ta del av DIFF:s utbildningar, seminarier och andra evenemang som stöder din kompetensutveckling, också efter att du gått i pension.
  Läs mera
 • Inom mentoringprogrammet TFiX hjälper medlemmarna i DIFF och TFiF varandra i frågor kring professionell utveckling och yrkesliv. Som mentor kan du hjälpa en yngre adept med dess frågor som berör karriärutveckling, jobb eller utbildning.
  Läs mera

Koppla av och knyt nya kontakter!

 • Hos oss kan du koppla av och umgås med likasinnade eller bygga värdefulla kontaktnätverk bland andra ingenjörer. Vi samarbetar också med högskolorna kring alumnverksamhet för att hjälpa dig hålla kontakten med dina gamla studiekompisar och din högskola. DIFF har ett brett utbud av olika evenemang, allt från företagsbesök och exkursioner till vinprovning och teaterbesök. Vi ordnar också evenemang för hela familjen och på de flesta av våra evenemang kan du ta med en eller flera vänner. Kolla in aktuella evenemang i evenemangskalendern
 • Klubb Orfeus är DIFF- och TFiF-medlemmarnas egna klubbutrymme i källarvåningen av TFiF-huset på Eriksgatan 2 i Helsingfors. Där kan du sticka dig in och ta en paus, läsa tidningar eller hålla möten. Du kan också boka klubblokalen för privata tillställningar.
  Läs mera