Studerande

Som ingenjörsstuderande kan du bli juniormedlem i DIFF och få massor av tjänster och förmåner! Om du inte ännu är medlem kan du fylla i medlemsformuläret här.


Under studietiden är medlemskapet gratis, förutom det frivilliga medlemskapet i arbetslöshetskassan IAET. När du tagit din examen flyttas du automatiskt över till ordinarie medlem. Kom ihåg att lägga till arbetslöshetskassan i ditt medlemskap senast då! I examensgåva ger vi dig dessutom -50 % rabatt på medlemsavgiften de första 12 månaderna efter din examen.

Om dina studier drar ut på tiden är det bara att kontakta kansliet, så förlänger vi ditt juniormedlemskap. Kontaktuppgifter hittar du här.

Förmåner för studerande

 • Stipendier - Varje vår kan medlemmar ansöka om stipendier från DIFF för till exempel praktik eller studier utomlands.
  Läs mera

 • Reseunderstöd - Studerande som åker på exkursioner och studieresor iFinland eller utomlands kan ansöka om reseunderstöd.
  Läs mera

 • Bostäder - DIFF hyr ut lägenheter till studerande i Majstranden i Helsingfors och snart också på Brändö i Vasa.
  Läs mera

 • Sommarjobbarinfo - Under sommarmånaderna får du gratis rådgivning i alla ärenden som berör sommarjobb.
  Läs mera
 • Tips för arbetslivet - Du kan läsa mera om vad som ska finnas med i ett arbetsavtal och andra tips om arbetslivet på en och samma sida. DU kan också ringa oss för att få svar på dina frågor.
  Läs mera


Råd och rekommendationer i karriärens toppar och dalar!

Vi hjälper dig i alla skeden av karriären, både under studietiden och efter examen!

 • Arbetslöshetskassa - Om du till exempel blir arbetslös eller permitterad efter din examen kan du ansöka om inkomstrelaterad dagpenning från IAET-kassan. Det lönar sig att ansluta sig till kassan redan under studietiden! Arbetslöshetskassan är avgiftsbelagd.
  Läs mera
 • Lönerekommendationer - Den statistik DIFF för med hjälp av enkätundersökningar är bra vägledning och en stadig grund för löneanspråk då du förhandlar med arbetsgivaren om praktiklöner, sommarjobb eller ditt första jobb efter examen.
  Läs mera (kräver inloggning)
 • Arbetsplatsbörs - I arbetsplatsbörsen hittar du lediga arbetsplatser för ingenjörer, både för sommarjobb och för ordinare anställningar. Arbetsgivare som är intresserade att annonsera i arbetsplatsbörsen eller via andra kanaler kan kontakta kansliet.
  Gå till arbetsplatsbörsen (kräver inloggning)
 • Juridisk rådgivning - DIFF:s jurister hjälper i konfliktfall men svarar också på dina frågor om kollektivavtal, arbetsavtal, lönefrågor osv.
  Läs mer

 • Försäkring i ditt yrke - Som juniormedlem i DIFF har du en ansvars- och rättsskyddsförsäkring. Den gäller i Norden och ersätter skador som hänför sig till medlemmens yrke, befattning eller tjänst.
  Läs mera

 • Internationella förmåner - Om du är medlem i DIFF och har jobbat två år som ingenjör kan du ansöka om titeln Europaingenjör, som beviljas av de europeiska ingenjörsförbundens centralorganisation FEANI. Via DIFF kan du också bli gästmedlem i de andra nordiska ländernas ingenjörsorganisationer om du flyttar för att arbeta i ett annat nordiskt land, och dra nytta av förmånerna som de erbjuder.
  Läs mera
 • Intressebevakning - DIFF är också aktiv i samhället för att bevaka sina medlemmars intressen. DIFF är medlem i Akava, som är centralorganisationen för högutbildade, och samarbetar därför mycket med Akava, YTN och andra medlemsförbund. Via Akava har DIFF möjligheten att påverka bl.a. ingejörsutbildningen, arbetslagstiftning och näringslivs- och utbildningspolitik.
  Läs mera


Dra nytta av rabatter och förmåner!

Som medlem i DIFF har du också en del direkta rabatter och förmåner som du kan dra nytta av på fritiden, till exempel för försäkringar, banktjänster och resor. Vi erbjuder också andra rabatter och förmåner som varierar per säsong. Läs mera om aktuella förmåner här.

 • Member+ - En ny medlemstjänst som samlar alla förmåner på ett och samma ställe! Member+ erbjuder akuella förmåner av hög kvalitet till medlemmar och dess familjemedlemmar. Registrera dig redan idag!
  Läs mera

 • Försäkringar - Förmånliga och högklassiga försäkringar ger trygghet. Via våra samarbetspartners IF, Folksam, Aktia och Turva får du rabatt när du uppger att du är DIFF-medlem.
  Läs mera
 • Banktjänster – Dra nytta av Danske banks förmånliga Förmånslån eller betydande förmåner för nyutexaminerade utan månads- och årsavgifter (värde rentav över 700 euro/år).
  Läs mera
 • Resor och fritid - Jobb är inte allt i livet – ibland är det skönt att lämna vardagen och resa bort. Du får rabatter och förmåner på resor, bränsle, övernattningar och upplevelser bland annat via A-lomat, Omenahotelli, Tallink Silja, Hertz, Naantali Spa & Ruissalon Kylpylä och Eckerö Line.
  Läs mera

Ta del av nyheter och information!

 • Forum - Tidningen Affärsmagasinet Forum är gratis för junior- och ordinarie medlemmar. Forum utkommer 11 gånger/år och skickas hem per post.
  Läs elektroniskt (kräver inloggning)
 • Gula bladet - DIFF:s och TFiF:s medlemstidning Gula Bladet är vårt interna informationsblad och den utkommer 4 gånger/år. Gula Bladet skickas hem per post tillsammans med Forum och kan också läsas elektroniskt på hemsidan.
  Läs mera
 • Medlemsbrev - I medlemsbrevet informerar vi om vad som är aktuellt inom DIFF och på arbetsmarknaden. Medlemsbrevet skickas per e-post till medlemmarna 1 gång i månaden.
  Läs elektroniskt


Utveckla din kompetens!

 • Vi tror på livslångt lärande. Som medlem kan du ta del av DIFF:s utbildningar, seminarier och andra evenemang som stöder din kompetensutveckling och din trygghet på arbetsmarknaden.
  Läs mera
 • Inom mentoringprogrammet TFiX hjälper medlemmarna i DIFF och TFiF varandra i frågor kring professionell utveckling och yrkesliv. Som adept i programmet kan du få en egen mentor som hjälper dig med din karriärutveckling och dina frågeställningar om jobb och utbildning. TFIX riktar sig till medlemmar som är i slutskedet av sina studier eller i arbetslivet.
  Läs mera
 • DIFF delar ut stipendier en gång i året för speciella ändamål som praktik eller studier utomlands. Både juniormedlemmar och redan utexaminerade medlemmar kan ansöka om stipendier.
  Läs mera

Koppla av och knyt nya kontakter!

 • Hos oss kan du koppla av och umgås med likasinnade eller bygga värdefulla kontaktnätverk bland andra ingenjörer. Vi samarbetar också med högskolorna kring alumnverksamhet för att hjälpa dig hålla kontakten med dina gamla studiekompisar och din högskola. DIFF har ett brett utbud av olika evenemang, allt från företagsbesök och exkursioner till vinprovning och teaterbesök. Vi ordnar också evenemang för hela familjen och på de flesta av våra evenemang kan du ta med en eller flera vänner. Kolla in aktuella evenemang i evenemangskalendern
 • Klubb Orfeus är DIFF- och TFiF-medlemmarnas egna klubbutrymme i källarvåningen av TFiF-huset på Eriksgatan 2 i Helsingfors. Där kan du sticka dig in och ta en paus, läsa tidningar eller hålla möten. Du kan också boka klubblokalen för privata tillställningar.
  Läs mera